Skip to main content

axa small                                                       

alheembouw small

Materiaal

Alle persoonlijk hockeymateriaal valt onder de zorg en verantwoordelijkheid van de eigenaar. Best is alles duidelijk te naamtekenen en steeds goed bij te houden, zeker sticks en kledij.

Het trainingsmateriaal valt onder de verantwoordelijkheid van de materiaalverantwoordelijke. Het spreekt tegelijkertijd vanzelf dat elke speler met zorg en respect omgaat met het materiaal voorhanden.


Keeperpakken

Keepersets worden aangekocht door de club en elk seizoen verspreid over de teams waar een vaste keeper nodig is, vanaf U9 dus. Eén set per ploeg. Een set bestaat doorgaans uit:

  • 1 helm
  • 1 toc (kruisbescherming)
  • 1 boy-armour (bovenlichaambescherming)
  • 2 handschoenen (gloves)
  • 2 klompen (voetbescherming)
  • 2 beenbeschermers (leg-guards)
  • 1 broek
  • 2 elleboogbeschermers (optioneel)
  • 1 nekbeschermingsstuk (optioneel)
  • 1 grote zak

 

Een keeperset is zeer kostelijk en dient dus met respect te worden behandeld. Mits goede zorg gaat een keeperset makkelijk enkele seizoenen mee. Enkel en alleen de keeper is in alle opzichten en ten allen tijde verantwoordelijk voor het pak, de volledige set en zak. De keeper neemt het pak steeds mee naar huis en heeft het elke training en match terug bij. Bij wijziging van keeper wordt tevens het pak overgedragen.

In geval van ongeoorloofd verlies of schade door overduidelijke nalatigheid kan de keeper en ploegverantwoordelijke (manager) tot de orde worden geroepen. Weet dat een volledige set  algauw tussen de 400,- tot 1200,- euro kost! (naargelang de maat), draag er dus zorg voor!

Wist je dat er specifieke keepertraining is?


PC-maskers

Vanaf U11 vormen PC-maskers een wezenlijk onderdeel van het hockeyspel. Per ploeg worden per seizoen 2 tot 4 maskers ter beschikking gesteld.

Best is deze maskers in de keepertas samen met de keeperuitrusting te steken. Zo ben je zeker dat alles elke match aanwezig is.
Het is spijtig genoeg traditioneel dat maskers op verplaatsing 'vergeten' worden... let er dus extra goed op! Ook PC-maskers kosten een aardige cent!


Materiaal nodig?

Materiaal kapot? Denk je als trainer extra trainingsmateriaal te kunnen gebruiken? Onvoldoende ballen, kegeltjes... ander materiaal?

Richt je gemotiveerde vraag tot de materiaalverantwoordelijke, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De club kijkt steeds uit naar relevant en efficiënt materiaal en investeert indien nodig. Elke suggestie is welkom.