Skip to main content

axa small                                                       

alheembouw small

Clubfilosofie

Hockey is een teamsport, waarin samenspel en fair play belangrijk zijn. Zonder enige uitzondering, jong of oud, dames of heren, conditioneel top of lichamelijk beperkt (G-hockey!), hockey is een open en toegankelijke sport. Iedereen is dan ook van harte welkom bij Hockey Club Patria Aalst!

HCPA wil een familieclub zijn waarbij ouders en sympathisanten worden betrokken in het clubgebeuren. 

Onze clubwaarden:

  • FairPlay
  • Respect
  • Familiaal
  • Gezelligheid en
  • Tolerantie

dragen wij allen dan ook bijzonder hoog in ons vaandel.

Naast de sportieve activiteiten op het veld, worden elk seizoen meerdere clubactiviteiten georganiseerd. Om deze activiteiten te kunnen organiseren, hebben we jullie hulp nodig. Enkel dankzij de inzet van vele vrijwilligers – en dat zijn de ouders, spelers en andere betrokkenen samen – kunnen we activiteiten aanbieden aan onze leden.

Engagement van elk lid, elke ouder

Sommige teams hebben een eigen dynamiek en zijn bij wijze van spreken een club op zich. Bij andere, zeker jonge teams, is dat wat minder wat enigszins begrijpelijk is. De spelertjes en hun ouders kennen elkaar nog niet zo goed en de chemie staat dan meestal op een laag pitje. Logischerwijs wordt dit gaandeweg beter en voelt elk zich op zijn gemak. Dynamiek komt echter niet altijd vanzelf, maar wordt best actief aangewakkerd vanuit de leden, ouders zelf. De meest assertieve onder ons staan snel op en nemen taken op. 

Coaches en scheidsrechters

Vanuit het bestuur is het voorzien van de best mogelijke omkadering per team een zeer belangrijk punt. Ook hier rekenen we op engagement van ouders. Het concretiseren van de betrokkenheid tot een functie als coach of scheidsrechter laat u toe dichter bij uw kind te staan (letterlijk) en geeft bovenal enorm veel voldoening.