axa small

alheembouw small

START 2 COACH


Eind augustus, begin september organiseren we een START 2 COACH IN HOCKEY opleiding ism de Vlaamse Hockey Liga en de Vlaamse Trainersschool. De definitieve data zullen later nog gecommuniceerd worden.
 
Graag polsen we eens naar de interesse bij onze coaches, trainers, trainers in spé of anderen die interesse hebben.
 
Heb je interesse laat ons dit dan voor 1 april weten en we zetten je op de lijst.
 
WAT?
De Start 2 Coach cursus is de eerste stap in het volgen van een opleiding als trainer of coach.

De cursus bestaat uit 2 onderdelen:

1. Hockey Coach FUNdamentals (3u)
Deze E-learning-cursus is een interactieve, online cursus die gemaakt is voor startende trainers en coaches.

In dit onderdeel komen 3 belangrijke onderwerpen aanbod:
  • Opleidingsvisie van de Vlaamse Hockey Liga
  • Technische en tactische basisprincipes
  • Basisprincipes voor wedstrijdcoaching
Met deze 3u krijg je al een eerste pakket aan hockey technische informatie die als basis dient voor de volgende workshops rond basisprincipes rond verantwoord training geven.
 
Dit gedeelte is volledig online te volgen, via VTS Connect.
 
2. Basisprincipes rond verantwoord training geven (15u)
Dit is de laagdrempelige basismodule in de opleiding van de Vlaamse Trainersschool. In 15 uur, waarin praktijk en theorie gecombineerd worden, leer je alle basisvaardigheden van training geven en coachen. Deze worden verzameld in een duidelijk model met verschillende bouwstenen.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je oefeningen veilig en uitdagend maakt en hoe je sporters op verschillende ontwikkelingsniveaus kan uitdagen. Je houdt je sporters gemotiveerd doordat je alle ‘tips & tricks’ leert om motiverend te coachen. Je ontdekt hoe je als coach/trainer een voorbeeldfunctie kan zijn voor je spelers, hoe je een veilige omgeving kan creëren en hoe je grensoverschrijdend gedrag kan herkennen en hierop gepast kan reageren. Daarnaast leer je hoe je het best vaardigheden kan aanleren aan je sporters door je omgeving, leerdoelen en methoden aan hen aan te passen.

In deze 15u opleiding zal je 3u e-learning zelfstandig doorlopen via het VTS-Connect leerplatform. Hierdoor wordt de opleiding opgedeeld in 4 workshops van 3u.

Met deze cursus op zak laat jij je sporters optimaal ontwikkelen en bijleren. Zo zullen ze nog meer plezier beleven aan hockey. 
 
TOELATINGSVOORWAARDE
Leeftijd: 15 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start.

MEER INFO?
Start 2 Coach in Hockey (18u) - Hockey Belgium of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Afdrukken E-mailadres

Weir emmen a vandoeng!

Weir emmen

Beste allen,

Met de recente ‘complimenten dag’ willen we van de gelegenheid gebruik maken om onze talloze vrijwilligers te bedanken!

Elke club staat of valt met zijn vrijwilligers en ook wij kunnen telkens op hen beroep doen. Sommigen helpen op de voorgrond, andere zijn al jaren actief op de achtergrond…

Zo zijn er de mama’s en papa’s die altijd paraat zijn als manager of coach, of die regelmatig een handje helpen in het clubhuis of zich engageren als scheidsrechter.

Daarnaast hebben we onze enthousiaste groep van trainers die hun best doen om hier steeds verder in te groeien.
We hebben de leden van de sportieve cel, elk met hun specifieke werkveld.
We hebben een eigen API, we hebben een aparte manager voor de managers, een coach voor de coaches, een verantwoordelijke voor de scheidsrechters en de trainers.
We hebben een handige materiaalmeester die overal het maximum uithaalt en een coördinator van het G-Hockey verhaal waar we heel fier op zijn.
En natuurlijk, overkoepelend, ons Bestuur dat dagdagelijks bezig is met het reilen en zeilen van de club in goede banen te leiden…

Het is ook met fierheid dat we kunnen zeggen dat ons club gestaag blijft groeien! En deze groei zal alleen maar toenemen als ons allereigen waterveld er ligt binnen enkele maanden!
Groei is mooi en fantastisch! Maar brengt ook extra taken en opvolging met zich mee… Daarom, aansluitend op een dik applaus voor onze bestaande vrijwilligers (laat jullie horen!) ook een warme oproep…

We kijken naar JULLIE om mee de schouders onder onze club te zetten, om mee deel uit te maken van deze groei, om de club mee te heffen naar een nieuwe hoogte!
We zoeken JOU! Elkeen heeft interesses, gaves en sterke kanten die we kunnen gebruiken. We begeleiden je en staan je bij waar nodig met de nodige ondersteuning en dat alles op maat van jouw eigen beschikbaarheid!

Heel specifiek zoeken we vrijwilligers voor volgende zaken:

  • Organisatie van interne hockeykampen: heb jij een idee om dit op een leuke dynamische manier aan te pakken?
  • Fotograaf: voor onze socials maar ook voor onze spelers zelf, is het zo leuk om toffe wedstrijdbeelden te kunnen tonen, een leuke profielfoto te hebben in de app. Wie voelt zich aangesproken?
  • Hockey2School planning: Hoe kunnen we Hockey bekender maken in onze scholen, wat kunnen we organiseren samen met de scholen om de kinderen goesting te doen krijgen in onze fantastische sport?
  • Start2Hockey initiaties: heb jij misschien een idee hoe we onze initiaties nog kunnen verbeteren, kunnen opentrekken, meer mensen kunnen raken?
  • Organisatie van evenementen: een ledendag, een kickoff,… wie helpt deze ideeën omzetten in realiteit?
  • Coördinatie indoortrainingen: de indoortrainingen zijn heel belangrijk want we willen allemaal dat onze kinderen niet helemaal stilvallen in de winterstop. Wie wil dit mee trekken? Het zelfde geldt voor de indoorwedstrijden!

Maar ook als je je ding niet vindt in dit lijstje en toch kriebelt het om ons te helpen, contacteer ons!! Er zijn massa’s leuke taken. Sommige eenmalig, sommige af en toe, andere intensiever, in functie van wat je aantrekt.

DON’T BE A STRANGER, geef ons een seintje of spreek iemand van Bestuur of Sportief aan voor meer info.

Het is SAMEN dat we van HCPA een thuis maken voor iedereen!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Afdrukken E-mailadres

Inschrijvingen HCPA eetfestijn zondag 19 maart

 MicrosoftTeams image 11

De inschrijvingen voor het 9e HCPA eetfestijn zijn afgesloten  => afgesloten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons als je nog wil komen 

Verzeker u snel van een plaats voor dit gerenomeerd event op zondag 19 maart en reserveer vandaag nog voor deelname 's middags of tijdens de avondshift. Kakelverse kip, gegrillde super-steak of een smakelijke vegetarische schotel à volonté!

Alle leden, niet-leden, alumni, familie, buren en vrienden welkom! Ook dè ideale gelegenheid om bijvoorbeeld eens met de ganse ploeg lekker samen te eten.

Allright, ik kom met mijn ganse familie en de helft van mij buren, wat nu?

Reservatie en betaling zijn verplicht vooraf. Dit kan makkelijk online via het reservatie-formulier. Reservatie staat open totdat beide shifts volzet zijn. Enne... vol is vol. Geen reden om langer te wachten dus, reserveer vandaag nog voor de shift van uw keuze!

RESERVEER NU => afgesloten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons als je nog wil komen

Het eetfestijn gaat door in het Sint Jozefscollege Pontstraat 7, Aalst!

Handje helpen?
Na zelf in aangename kring mijn schotel te hebben verorberd, steek ik graag een handje toe!
Geen probleem en heel graag zelfs. Via deze link kan je dit doorgeven.

Eetfestijn sponsoren?
Ik wil mijn logo zien terwijl ik mijn steak eet!
Ook dat is geen probleem. Sponsoring is mogelijk op de placemats (aka de onderleggers). Laat ons dit weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en graaf alvast een kwalitatief hoogstaande afbeelding van uw logo op. Sponsoring is mogelijk vanaf 55 €.

Verder zijn we ook steeds op zoek naar leuke cadeaus voor onze tombola! Geef gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we komen deze ophalen.

Tot zondag 19 maart.

Sportieve groeten,
 
HCPA
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Afdrukken E-mailadres

Hockey initiaties

WEBimage BANNER start2hockey 2023


We organiseren opnieuw hockey initiaties voor nieuwe leden.

Deze gaan door op woensdag 1 & 8 maart telkens van 16u tot 17u op het kunstgras veld Osbroek (Frans Blanckaertdreef, 9300 Aalst).

Wegens de sneeuwval van 8 maart is de initiatieles verplaatst naar woensdag 15 maart!

Voorzie makkelijke kledij en sportieve schoenen. Wij zorgen voor een hockeystick, hockeyballen en vooral veel plezier!

Inschrijven hiervoor kan via deze link.

Voor meer info kan je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afdrukken E-mailadres

Axa
AlheembouwTip Top
Sprimo
Volvo
Aquarius
Word Sponsor