axa small

alheembouw small

HCPA nieuwsbrief - ploegen seizoen 2022-2023

 

Hallo,

De puzzel is gelegd, bedankt voor het geduld! Elk jaar meer stukjes in de doos met als einddoel kernen die zich kunnen meten met andere clubs en met plezier en trots onze kleuren verdedigen.

Zoals de vorige jaren zetten we enkele objectieve criteria voorop die de ruggegraat vormen van de ploegindeling:
 • Het criteria leeftijd blijft een opgelegde houvast. We hebben geprobeerd om dit bij alle ploegen toe te passen.
 • Derogaties naar beneden doen we in principe niet en de bond laat dit ook slechts onder strikte voorwaarden toe. Een derogatie is een proces waarin we iemand die te oud is voor een leeftijdscategorie daar toch willen laten spelen, moet steeds medisch ondersteund worden.
 • We kiezen heel bewust voor kleine kernen en soms zelfs ploegen met net voldoende. Het alternatief waar kinderen slechts beperkte wedstrijdminuten maken en vaak gedemotiveerd geraken trachten we zo te vermijden. Waar we balanceren op de grens van net 2 ploegen of 1 grote ploeg geven we dan voorkeur aan 2 kleine kernen.
 • We promoten het dubbel spelen. Naast de wedstrijd van je eigen ploeg kan er ook, onder voorwaarden, mee gespeeld worden met een ploeg in dezelfde leeftijdscategorie of een leeftijdscategorie hoger.
 • Omdat we de club er klaar voor achten werden vanaf U11 sportieve keuzes gemaakt. Dit houdt in dat gestreefd wordt naar een eerste en een tweede ploeg waarbij we het niveau van beide ploegen zo hoog mogelijk willen blijven tillen. We werken hard aan evaluatie methodes en in de heenronde van volgend seizoen gaan we die uitrollen en uittesten waardoor er bij deze ploegen (vanaf U12) een herverdeling mogelijk is in de winterstop. We vragen deze sportieve keuzes te respecteren. Input werd verzameld  via verschillende kanalen en de beslissingen werden objectief en belangeloos beoordeeld.
 • Gezien de instroom vanuit de starters (vooral U7 en U8) tijdens het seizoen zijn we vaak verplicht een nieuwe puzzel te leggen in de winterstop waardoor een herindeling mogelijk is. Streefdoel hierbij is opnieuw om geen te grote kernen te hebben en alle spelers veel speelminuten te garanderen. Bestaande kernen splitsen op dat moment zal niet zomaar gebeuren en trachten we te vermijden.
Het belang van de club met zorg voor elk kind zit steeds in ons achterhoofd. Dit gezegd zijnde zullen er onder jullie misschien ouders zijn die minder begrip hebben voor de thans gemaakte beslissingen. Bovenstaande criteria geven een heel duidelijk omlijnde context maar zoals altijd zijn er enkele uitzonderingen op de regel.

De nieuwe ploegen kunnen jullie terugvinden op onze website www.hcpa.be/sportief/ploegen en in Twizzit.

We hebben er dit jaar naar gestreefd onze communicatie extra te verbeteren en hebben daarom ook specifieke contactpersonen aangeduid per leeftijdscategorie. Deze personen hebben het proces objectief gevolgd van begin tot einde en kan je contacteren bij enige vraag of twijfel.
 • U7 – U8: Ellen en Wim (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • U10: Isabelle en Ellen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • U12: Evelien (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • U14 – U16 – U19: Anthony (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Senioren: Koen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • G-hockey: Tom (g-hockey@hockeyaalst.be)
We rekenen op jullie als ouder om de spelers verder in te lichten omtrent de ploegen voor volgend seizoen. En vergeet hen hierbij zeker niet mee te geven dat we een topjaar achter de rug hebben waarbij elke ploeg, elke speler enorm gegroeid en geëvolueerd is waarbij de goesting voor het komend seizoen alleen maar nog groter is!

Het nieuwe trainingsschema (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen door Stad Aalst) voor seizoen 2022-2023 kunnen jullie hier terugvinden: www.hcpa.be/sportief/trainingschema.

Graag willen we jullie er aan herinneren dat het lidgeld dient betaald te worden voor 17 juni. Enkel indien het lidgeld tijdig betaald is heb je recht op een gratis wedstrijd outfit.
Overzicht van de lidgelden kan je hier terugvinden: www.hcpa.be/lid-worden/hcpa-lidmaatschap.

De komende dagen zullen de ploegmanagers jullie contacteren voor de rugnummers te verzamelen voor op het wedstrijdshirt.

Sportieve groeten,

HCP Aalst

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

Afdrukken E-mailadres

Axa
AlheembouwTip Top
Sprimo
Volvo
Aquarius
Word Sponsor