Skip to main content

axa small                                                       

alheembouw small

Alle info mbt. indoor4fun en zaalcompetitie

Beste indoorspelers, competitie of enkel 4fun, er staat heel wat interessante informatie omtrent deze zijtak van de hockeysport op de website van de KBHB hockey.be. Spelregels (vele met video's), kalender, barema's voor kosten en boetes, wedstrijdbladen, etc.

We roepen vooral de coaches en managers op om deze info tot zich te nemen en de spelers in te lichten over de belangrijkste aspecten.

Indoorhockey is vooral een zaak van het toepassen van de technische kwaliteiten en spelinzicht, op hogere snelheid. De bal moet op de grond blijven en mag enkel de lucht in bij schot op doel. Bij verdediging moet bij indoor de stick met 1 stevige hand (beter: 'vuist') volledig tegen de grond (explicieter dan bij outdoor) (handprotectie!!). Gebruik de balk en speel hard. Geen shots, geen flats. Sleep en push. Hard en snel.

Zie het niet enkel als een tussen-competitie... maar eerder als het opdoen van ervaringen waarvan de vruchten te plukken zullen zijn tijdens het verdere seizoen.

HCPA biedt voor elke indoorspelend team een trainingsessie aan. Voor het trainingsschema verwijzen we naar eerder bericht.