Skip to main content

axa small                                                       

alheembouw small

3 wijzigingen spelregels zaalhockey

3 belangrijke wijzigingen mbt. de spelregels in het zaalhockey werden ons door de KBHB bekendgemaakt. 

1. Bij een vrije slag of een inslag bij de aanvallende partij moet de bal minstens 3 meter hebben afgelegd of worden aangeraakt door een verdediger VOORALEER de bal in de cirkel mag gespeeld worden. Deze spelregel ligt in dezelfde lijn als de regels voor Outdoor. Hierdoor mag de bal NIET meer rechtstreeks in de cirkel worden gespeeld met hulp van de balk.
Een speler mag wel een pas geven tegen de balk en dan de bal een tweede keer raken om hem vervolgens in de cirkel te spelen, VOOR ZOVER de bal minstens 3 meter heeft afgelegd of aangeraakt werd door een verdediger VOOR de bal in de cirkel binnenkomt.

2. Het principe van de lange corner is nu ook van toepassing in Indoor wanneer de bal onopzettelijk achter de achterlijn wordt gespeeld door de keeper of de verdediger. De bal wordt op de middellijn geplaatst loodrecht tegenover de plaatst waar de bal over de achterlijn is gegaan. Bij een aanvallende vrije slag zijn de regels van een overtreding binnen het 18-metergebied van toepassing.

3. Na een Penalty Corner, als de bal een losgekomen beschermingsuitrusting (handschoen, masker, …) raakt buiten de cirkel, zal een vrije slag toegekend worden. Als de bal het losgekomen beschermingsuitrusting raakt binnen de cirkel, dan zal de scheidsrechter een PC fluiten.